19 Ιαν 2010

Γιατροσόφια - Χ

Κατάφερα να συγκεντρώσω διάφορα χρήσιμα γιατροσόφια τα οποία βοηθούν πολλές ασθένειες να ξεπεραστούν ή να κατευναστούν και να μην εξελιχθούν. Πριν καταφύγουμε σε φάρμακα καλό είναι να δοκιμάζουμε τα ''φάρμακα'' της φύσης και τη σοφία των παλαιότερων, επιτρέποντας έτσι στον οργανισμό μας να αυτοϊαθεί. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε την ικανότητα να θεραπεύουμε τον εαυτό μας, αρκεί να το πιστέψουμε, να το δοκιμάσουμε και να το προσπαθήσουμε.


*** Χτυπήματα


Kρεμμύδι για τα χτυπήματα
Aν κοπείτε ή χτυπήσετε ελαφρά και δεν έχετε ένα σωστά εξοπλισμένο φαρμακείο, μπορείτε να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά το πρόβλημά σας με λίγο αλάτι, ένα κρεμμύδι και μια γάζα. Διαλύστε ένα κουταλάκι αλάτι σε ένα ποτήρι νερό και ξεπλύνετε με αυτό την πληγή. Όση ώρα ρίχνετε το νερό, μην παραλείψετε να φυσάτε συνεχώς από πάνω για να μη σας τσούξει. Mετά, καθαρίστε το κρεμμύδι, απομονώστε ένα κομμάτι λεπτής μεμβράνης που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο από τις στρώσεις του, σφραγίστε με αυτό την πληγή και καλύψτε τη με μια γάζα. Tο αλάτι θα αποστειρώσει το τραύμα, ενώ η μεμβράνη θα το βοηθήσει να θρέψει γρηγορότερα και θα εμποδίσει τη γάζα να κολλήσει επάνω του.


*** Χοληστερίνη

Aγκινάρα για τη χοληστερίνη
Aν θέλετε να «ρίξετε» τη χοληστερίνη σας, εντάξτε στο διαιτολόγιό σας τις αγκινάρες. H αγκινάρες βοηθούν στην αποτοξίνωση του συκωτιού και στην αποβολή της χοληστερίνης από τον οργανισμό. Mπορείτε να τις βράσετε σε ελάχιστο νερό (το οποίο και θα πιείτε) ή να τις βάλετε καθαρισμένες και πλυμένες στον αποχυμωτή και να καταναλώσετε το χυμό τους.

Ταραξάκος για τη χοληστερίνη
Φτιάξτε τον ταραξάκο σαν τσάι. Δύο κουταλάκια του γλυκού σε ζεστό νερό και πίνετε ένα ποτήρι την ημέρα για ένα μήνα. Αν δεν φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα διακόψτε για 2 εβδομάδες και ξεκινήστε μετά πάλι για ένα μήνα.

Μαστίχα για τη χοληστερίνη
Προμηθευτείτε μαστίχα ακατέργαστη. Υπολογίστε μια μεγάλη χούφτα και βάλτε τη στο μπλέντερ για να την κάνετε σκόνη. Πέρνετε ένα μπουκάλι του λίτρου, το γεμίζετε με νερό, ρίχνετε τη σκόνη, το ανακατεύετε και πίνετε ένα ποτήρι του νερού. Θα παρατηρήσετε πως η μαστίχα θα μαζευτεί στον πάτο του μπουκαλιού, οπότε κάθε πρωί ανακουνάτε το μπουκάλι, γεμίζετε το ποτήρι και το πίνετε. Για ένα μήνα και μετά διακόψτε πάλι για κανά δυο βδομάδες και συνεχίστε μετά.*** Χιονίστρες

Σέλινο για τις χιονίστρες
Σε 1 λίτρο κρύο νερό βράζετε για μία ώρα, σε χαμηλή φωτιά, ένα μεγάλο καθαρισμένο μάτσο σέλινο ή σέλερι. Φυλάτε το αφέψημα σε ένα βάζο και 2- 3 φορές την ημέρα ζεσταίνετε 1 φλιτζάνι από αυτό -όσο πιο ζεστό αντέχετε- και βυθίζετε μέσα του, για λίγα λεπτά, το σημείο όπου παρουσιάστηκαν οι χιονίστρες. Tο σέλινο, πλούσια πηγή βιταμινών και ιχνοστοιχείων, βοηθάει στη γρήγορη αποκατάσταση των ιστών. Aν ακολουθήσετε αυτή τη θεραπεία για κάποιες μέρες, οι χιονίστρες θα αποξηρανθούν και θα εξαφανιστούν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου